torsdag 10 mars 2011

Färja


Efter lång sovmorgon med dålig sömn gav vi oss motvilligt ut i stekhettan med målet Vivekananda Rock Memorial. Det är ett välbesökt mål förstår vi av de välplanerade köfållorna till biljettluckan att döma. Idag är det ingen kö men vi får ändå gå i fållorna fram till biljettluckan. När vi slussats vidare hamnar vi faktiskt i en lång kö och när det är dags att gå ombord delas kön upp i en mans- och en kvinnokö. Ordning och reda.






Färjan har just lagt till och passagerna kliver av, alla med en flytväst som de tar av och lägger i en hög på marken.  När vi sen ska gå ombord ska vi ta varsin flytväst med oss. Nu finns inga köer längre! 
När flytvästarna är slut tas ingen mer ombord.  
Vi fick bra platser, Sissela satt bredvid en man som lät sig fotograferas tillsammans med henne – med armen stolt runt hennes axlar. 

Båten brötar, vattnet är tydligen mycket strömt och svårmanövrerat. Svårt att förtöja. Själva ön då?  Tja, två memorials där man gick in och tittade en stund på en bild av Vivekananda, en på hans lärare och en på lärarens hustru. Och så var det med det!
Och lite storslaget att veta att man är omgiven av tre hav!
Till kvällningen gick vi i tempel.  Vi besökte det stora tempel vi inte kom in i häromdagen. Imponerande bygge, många gångar och prång med gudar. Vi tände små oljelampor hos Hanuman, apguden. Inom två månader kommer våra önskningar att slå in. 

Inga kommentarer: