torsdag 10 mars 2011

Mani Brothers


Till elefanterna åkte vi med Mani, bror till Manager Sadji. Det gick ju bra. Denna gång åkte vi också med Mani – men en annan Mani! Två bröder med samma namn! Maniyani idag, Maniykandan igår.  Mani2 körde lika lugnt och bra, pratade först lika mycket, men totalt obegripligt! När han märkte att han fick alltför många pardon, please repeat, once again please… så sa han inte mycket mer.
På vägen ner gjorde vi en avstickare till fiskhamnen. Imponerande!

Sen skulle han visa ett Maharadjapalats som inte skulle gå av för hackor, men det var lunchstängt så vi iddes inte vänta. Sen skulle han visa ett mastodonttempel där även vi ickehinduer hade tillträde – men det var också stängt ett par timmar till. Men utanför var en bassäng där folk badade, tvättade sej och slängde lite skräp. Kaffefatstora fiskmunnar låg i ytan och gnaskade i sej vad de hittade. På bilden är det de där bleka ringarna som ligger likt gamla pessar och guppar strax under ytan.




Nu är vi i Kaniyakumari, Indiens Skagen . Eller Sydkap kanske. Här möts tre hav, Bengaliska Viken, Indiska Oceanen och Arabiska Havet. Härutanför ligger också en konstgjord ö. Kommer ni ihåg Vivekananda, mannen som skulle förena de olika religionerna i slutet av 1800-talet? Efter att ha trotsat de hajstinna vattnet och simmat ut till en klippa där han mediterade två dygn bestämde han sej för sitt livs mål – fred på jord. Ön är gjord till hans ära, byggd på den klippa där han en gång satt! Dit ska vi ta färjan idag. Den andra ön, den med gubben, är rest till ära av en poet som heter nåt.
Några ord om hotellrummet: 5 våningen, vi ser tre hav, vi ser öarna och vi hör vågorna! Har nog varit flottare en gång på tiden, ganska skabbigt idag. Men vad gör väl det? Har vi det bra?



Igår när vi kom gjorde vi stan. Här vimlar av Indier! Det är en vallfartsort. Många marknadsgator med helt annat utbud än på Light House Beach. Vi är nog i Indien medium heavy nu. Inte lika ihärdiga försäljare. Inte lika påtaglig vänlighet men samtidigt lite större nyfikenhet från en del individer. Många vill bli fotograferade. 

2 kommentarer:

Kristina sa...

Ni verkar verkligen ha det gött. Men hur fungerar det med maten? Vad äter ni? Är den smakrik och stark? Tycker ni om den? Och hur är det med lukten?
Jag har ju aldrig varit i Indien men det fanns gott om dom i Malaysia ju och jag tyckte att de alltid luktade speciellt, kanske berodde det på deras rökelse?
Sköt om er

Unknown sa...

Ni verkar ha det bra. Ni gör väl era solhälsningar ordentligt?!
Det är väl inget konstigt att det är mycket indier! Ni är ju i Indien!